Читај ми!

„Генерација 2013“ на РТС-у

Шта брине наше студенте, чему се надају, какве су им перспективе у земљи и зашто неки од њих желе да оду у иностранство, сазнаћете у новом пројекту РТС-а „Генерација 2013“.

„Генерација 2013" је мултимедијални пројекат Јутарњег програма Радио-телевизије Србије, конципиран тако да путем друштвених мрежа Гугл плуса и Фејсбука и извештаја у програму РТС-а, прати активности студената завршних година основних и мастер студија универзитета у Србији.

О чему млади размишљају, чему се надају, шта их очекује по завршетку студија, како излазе на крај са уобичајеним студентским проблемима, какве су им перспективе у земљи, због чега маштају о усавршавању и запослењу у иностранству...

„Генерација 2013" прати активности студената током ове академске године и пружа прилику да путем постова, видео записа, фотографија и др. представе своје идеје и планове, заједнички их реализују и тако покушају да остваре студентске снове.

Наши студенти

Драгана Перовић је студент четврте године Правног факултета у Крагујевцу. Члан је невладине организације „Удружење младих ентузијаста" и глумачког ансамбла аматерског позоришта Студентског културног центра у Крагујевцу. Нада се да ће једног дана бити успешан адвокат. Сваки слободан тренутак користи за дружење са пријатељима и ужива у путовањима.

Милена Димитријевић је апсолвент Економског факултета. Члан је тима „Центра за развој каријере и саветовање студената", што истиче као прекретницу у својој професионалној каријери. Током студија се опробала у улози бармена, аниматора на дечијим рођенданима и промотера. Заговорник је тезе да се сваки труд исплати, а као животни мото истиче: „Само храбро, главу горе и идемо напред!". Воли своје другаре и слободно време проводи у њиховом друштву. Заштитни знак Милене Димитријевић је осмех.

Александра Ванчевска је рођена 1990. године, наопачке. Од тада ствари ради управо тако, наопачке. Уместо на медицини, случајно је завршила као студент Хемијског факултета, смер биохемија. Воли науку јер је забавна. Воли Петницу јер је у њој порасла и научила како да открива свет. Прави накит и воли оригами и путовања са којих сакупља разгледнице. Воли своје пријатеље и породицу. Воли Македонију, Београд, трешње... Нема никакав мото и филозофију, али мисли да је "Every day a good day to do something silly".

Марко Негован је студент четврте године Факултета за медије и комуникације. Дружељубив. Обожава спорт, посебно фудбал. Од средње школе се бави писањем кратких прича и поема. Жеља му је да покрене успешан посао у Србији. Марко каже: „Страх од неуспеха не постоји у мом речнику, јер као што је чувени Дел Бој Тротер рекао: 'Онај ко не рескира, не профитира!'"

Филип Алексић је апсолвент Пољопривредног факултета, смер агроекономија. „Основна школа ми је на пар минута хода од куће, до средње сам морао да се возим чак три станице. Искрено, било је и превише, те сам факултет уписао одмах до основне школе." Свестан да, да би се бавио пољопривредом у Србији мора да има „јака леђа", Филип је читавог живота тренирао веслање. Филип признаје да воли високо да лети, без падова. Неколико година се успешно бави веб дизајном.

„Генерацију 2013" можете пратити на Фејсбуку путем линка: https://www.facebook.com/pages/Generacija-2013/561195237237766 на Гугл плусу: https://plus.google.com/b/100403422580453693562/100403422580453693562/about Вимеу: https://vimeo.com/generacija2013 и Јутјубу: https://www.youtube.com/user/BGDTV1?feature=watch 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару