Крос РТС-а у Атини традиција здравог духа

Једанаести крос РТС-а одржан је на стадиону Спортског друштва "Паниониос" у Атини. Више од стотину деце Прве допунске школе на српском језику из четири школе - атинских општина Халандрија, Глифада, Панкратија и Илиуполиса - трчало је са још око пола милиона деце из школа у Србији и допунских школа у дијаспори.

Спортски дух и дугогодишња традиција Кроса РТС-а у Атини, привукли су децу из Спортског друштва Паниониос да учествују у спортским играма, заједно са нашим малишанима, јаваља за Програм за дијаспору РТС-а Оливера Вукосављевић.

Крос је отворио господин Кокалиарис, који је у Клубу надлежан за атлетику, истакавши да је задовољство имати један српски спортски празник на свом терену. Организација Кроса, за коју је већ годинама задужена Жељка Лакић, била је одлична. Она је нагласила да је крос, који је један од светионика српства у дијаспори, добар начин да се деци приближи спорт.

Деца из Прве српске допунске школе и АК Паниониос најпре су се загревала под надзором пет тренера из Клуба, после чега је уследило такмичење.

На велико одушевљење деце, овога пута су, осим трка, организоване и различите атлетске игрице: скок у даљ без залета, бацање лопте, бацање копља... Цео програм је трајао око два сата, на задовољство деце, али и родитеља, који су ту прилику искористили за једно од ретких дружења.

Сви учесници су на крају такмичења добили медаље, које је обезбедио Савет родитеља школе. Спортски празник у организацији Прве српске допунске школе у Атини, својим присуством подржали су многи родитељи, руководство клуба Паниониос и представник Амбасаде Републике Србије конзул Милан Вукосављевић, који је представницима Клуба уручио поклоне, књиге Туристичког савеза Србије.

Прва српска допунска школа у Атини је једина институција у којој се, по програму Министарства науке, просвете и технолошког развоја Србије, уче српски језик, историја и култура. Окупља 80 деце које учи наставница Биљана Турањанин Николопулос.

Крос РТС-а је једна од ваннаставних активности у којој деца учествују са радошћу. Организација Кроса још једном је показала колико родитељи цене и подржавају Допунску школу своје деце.

Великим залагањем свих родитеља, овогодишњи крос је протекао у правој спортској атмосфери, а изнад стадиона летели су балони са натписом Србија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару