Читај ми!

Легенде – Кербер

"Кербер" је хард-рок група настала 1981. године у Нишу. Бенд су основали: Горан Шепа Гале - вокал, Томислав Николић - гитара , Бранислав Божиновић - клавијатуре, Зоран Стаменковић - бубањ, Зоран Мaдић - бас гитара. Прве концерте група је одржала у нишким клубовима, а често је била и предгрупа Галији.

Успешну каријеру започели су 1983. године победом на чувеном Омладинском фестивалу у Суботици, песмом „Мезимац". Исте године снимају и први албум „Небо је мало за све". Најинтензивније су наступали током 1987. године, када су одржали више од 200 концерата у земљи. Током дуже дискографске паузе радили су музику за позоришну представу „Блус осмех". Јубилеје, петнаест година, обележили су концертом 1998. на летњој позорници нишке Тврђаве, а 30 година концертима у Нишу, Новом Саду и Београду од децембра 2011. до децембра 2012. године. Легендарни нишки хард-рок састав одржао је, са гудачким оркестром, акустични концерт 12. децембра 2017. године у препуној сали Центра Сава. Посетиоци су били у прилици да слушају старе хитове у новим аранжманима. Снимак концерта се појавио на двоструком ЦД и ДВД издању за ПГП РТС 2018. године.

У четири деценије постојања, са више студијских и концертних пауза, остали су доследни хард-рок енергији, по чему су њихови концерти и данас препознатљиви и омиљени међу публиком различитих генерација. Неки од њихових култних хитова су: Ратне игре, Човек од меда, Мезимац, Кад љубав изда, Сеобе, Још ову ноћ, Небо је мало за све...

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво