Читај ми!

Легенде – Кербер

"Кербер" је хард-рок група настала 1981. године у Нишу. Бенд су основали: Горан Шепа Гале - вокал, Томислав Николић - гитара , Бранислав Божиновић - клавијатуре, Зоран Стаменковић - бубањ, Зоран Мaдић - бас гитара. Прве концерте група је одржала у нишким клубовима, а често је била и предгрупа Галији.

Успешну каријеру започели су 1983. године победом на чувеном Омладинском фестивалу у Суботици, песмом „Мезимац". Исте године снимају и први албум „Небо је мало за све". Најинтензивније су наступали током 1987. године, када су одржали више од 200 концерата у земљи. Током дуже дискографске паузе радили су музику за позоришну представу „Блус осмех". Јубилеје, петнаест година, обележили су концертом 1998. на летњој позорници нишке Тврђаве, а 30 година концертима у Нишу, Новом Саду и Београду од децембра 2011. до децембра 2012. године. Легендарни нишки хард-рок састав одржао је, са гудачким оркестром, акустични концерт 12. децембра 2017. године у препуној сали Центра Сава. Посетиоци су били у прилици да слушају старе хитове у новим аранжманима. Снимак концерта се појавио на двоструком ЦД и ДВД издању за ПГП РТС 2018. године.

У четири деценије постојања, са више студијских и концертних пауза, остали су доследни хард-рок енергији, по чему су њихови концерти и данас препознатљиви и омиљени међу публиком различитих генерација. Неки од њихових култних хитова су: Ратне игре, Човек од меда, Мезимац, Кад љубав изда, Сеобе, Још ову ноћ, Небо је мало за све...

 

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено