Читај ми!

Сублимне фреквенције

Албум „My Method Actor” Нилуфер Јање, који је пре неколико дана објавила издавачка кућа Ninja Tune.

Нилуфер Јања је британска кантауторка рођена 1995. године. Музичку каријеру започела је објављујући своје демо снимке на платформи SoundCloud 2014, а онда је у наредних пет година објавила три И-Пија. Дебитантски албум под називом Miss Universe реализовала је 2021. године, који је побрао позитивне критике првенствено због њене способности да се креће између различитих музичких и изражајних стилова, те између прибраности и катаклизмичне панике.

Рад на најновијем албуму Нилуфер Јања започела је током турнеје на којој је промовисала издање из 2022, пролазећи кроз период транзиције између албума, издавачких кућа и места боравишта, односно преласка из једне животне фазе у другу. На њему она поставља питања за која, како сама истиче, не постоје једноставни одговори, као што су: Ко смо ми? Зашто следимо путеве којима идемо? Шта је срж свега тога?

Једини сарадник током реализације овог издања био је продуцент Вил Арчер. Они су поптуно изоловани радили на новим песама, те ово издање карактерише изразито интимна атмосфера. Резултат је албум брижљиво одабраних, необичних мелодијских образаца, без еуфорије која је обележила њена ранија издања. Поред тога, Јања је одступила од уобичајених инди рок образаца и почела да експериментише са звуком, фокусирајући се на аранжмане густих текстура и интегришући у фолк и поп структуре електронске звукове.

Ауторка Јелена Дамјановић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи