Читај ми!

Сублимне фреквенције

Одабране нумере са двоструког албума Diamond jubilee пројекта Синди Ли, објављен у марту ове године.

Синди Ли је основао канадски музичар Патрик Флегел, драг уметник и бивши гитариста и певач бенда Вомен. Након неколико дискографских издања, њихов албум What's tonight to eternity из 2020. године награђен је престижном канадском наградом Поларис мјузик прајз за најбољи албум. Најновије издање састава Синди Ли које представљамо у емисији такође је номиновано за ову награду.

Музички, албум Diamond jubilee изграђен је на жанровима који су били актуелни у различитим деценијама током друге половине 20. века. Тако се звучни свет Патрика Флегела креће од призвука женских поп бендова из 50их и 60их, психоделичног попа 60их, класичног рока 70их, лоу-фаја из 90их те актуелног инди рока и дрим попа.

Но, треба поменути да ово еклектично издање карактерише и изражена дуалност. С једне стране, она се односи на два дела овог албума - први који приказује пут од трагичност до блаженства и спокоја, док је преосталих 16 песама посвећено фантазмагоричној забави на гробљу. С друге стране, дуалност је повезана и са карактеристичном личношћу Патрика Флегела, који је као дрег уметник посвећен истраживању двоструких идентитета и личности.

Албум Diamond jubilee пројекта Синди Ли објављен је без било какве званичне најаве, а такође није доступан за преслушавање на актуелним стриминг платформама, те је само понуђен за бесплатно преузимање на сајту ауторове издавачке куће "Релистик". И како критичар часописа Анкат запажа: уместо да нестане из етра онако како се и појавио, запостављен од свих алгоритама, плејлиста и радио станица који нису имале приступ песмама зарад промоције, овај албум је ипак доживео велики успех.

 

Ауторка Јелена Дамјановић

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи