Читај ми!

Директан пренос Евровизијског такмичења младих музичара 2024

У суботу, 17. августа с почетком у 21 час укључићемо се у пренос Евровизијског такмичења младих музичара у норвешком граду Буда, који води музичка уредница Тијана Лукић на РТС 2.

Србија се враћа на 21. Евровизијско такмичење младих музичара класичне музике (Eurovision Young Musicians 2024) и представљаће је двадесетогодишњи пијаниста Богдан Дугалић који ће наступити у конкуренцији младих музичара из једанаест земаља, старости од дванаест до двадесетједне године. Он је студент на Универзитету Моцартеум у Салцбургу (класа професора Павела Гиљилова) и на Академији Перози у Бјели, Италија (класа професора Константина Богина). Са Норвешким радио оркестром под управом Ејвинда Адланда Богдан Дугалић ће извести Варијације на Паганинијеву тему Сергеја Рахмањинова.

На овогодишњем 21. такмичењу по реду, уз представника Србије, наступиће млади музичари из Чешке, Шведске, Пољске, Француске, Швајцарске, Јерменије, Норвешке, Немачке, Аустрије и Белгије, а инструменти који су заступљени су клавир, еуфонијум, виолина, виолончело, обоа, кларинет, флаута. Све такмичаре ће оцењивати петочлани жири из области уметничке музике, а сама манифестација се одвија у Стормен дворани норвешког града Буда, који се налази северно од Арктичког поларног круга.

Током директног преноса на РТС 2 и Трећем програму Радио Београда, сазнаћемо ко ће међу такмичарима понети евровизијску титулу најбољег младог музичара за 2024. годину. 

Уредница: Ксенија Стевановић

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи