Уметник у резонанци – Тим Хекер

У емисији Уметник у резонанци можете слушати ексклузивни разговор Сање Куњадић и канадског електронског музичара Тима Хекера.

Тим Хекер је каријеру започео бавећи се техно музиком наступајући под именом Jetone, али 2001. године се окреће електронској музици и издаје албум Haunt Me, Haunt Me Do It Again. Албуми који ће уследити, нарочито они издати за дискографску кућу Kranky (Harmony in Ultraviolet, An Imaginary Country, Ravedeath, 1972 и Virgins) позиционираће Хекера као једног од најзначајнијих уметника раније поменутог музичког правца. Његов најновији албум, Love Streams, појавио се у априлу 2016. у издању дискографске куће 4AD

У разговору за Трећи програм Радио Београда било је речи о вези трансценденталног музичког искуства и Хекерове уметничке праксе, разлици између гласности и интензитета, те нојза и мегафоније, затим његовом разумевању ауторства и апропријације у савременој музици, потом о првом излету у свет вокалне музике на албуму Love Streams, као и о сарадњи са Јоханом Јохансоном и Беном Фростом.

Аутори и уредници: Сања Куњадић и Немања Митровић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво