Воденица

У савременом свету, који је увелико засићен модерним технологијама, људи се све чешће враћају старим и заборављеним традицијама.

У потрази за здравим животом у природи, неки истражују старинске обичаје и прелиставају књиге и летописе не би ли више сазнали о томе како су њихови преци припремали храну. Многе ће данас изненадити тврдња да је брашно самлевено на старој воденици потпуно другачијег укуса.

У данашњој емисији Од злата јабука говоримо о легендама и веровањима којима је инспирација била воденица, уз одабрану изворну музику.

Аутор емисије: Драгана Маринковић

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом