Читај ми!

Хан Канг, Рајнер Вернер Фасбиндер, Александар Шурбатовић, Новак Гуслов и Нина Живанчевић

О светској књижевности

Хан Канг, ауторка из јужне Кореје добитница је Нобелове награде за књижевност за 2024. годину. Позната је по роману „Вегетеријанка" из 2007. године. По овом роману је снимљен и филм 2009. у ррежији Ву-Сеонг Лима. За овај роман освојила је Међународну награду Букер 2006. Објавила је више запажениих књига: „Људска дела", „Бела књига", „Ми се не растајемо" и друге. Са писцем и уредником, Александром Шурбатовићем разговарали смо о роману „Вегетеријанка".

Ових дана је објављена књига есеја „Онај који има љубав у стомаку" Рајнера Вернера Фасбиндера. Рајнер В. Фасбииндер (1945-1982) био је немачки аутор филмова, позоришних текстова и представа, поезије и прозе и бројних есеја. За тридесет и седам година живота успео је да уради пуно тога. Више од четрдесет дугометражних филмова, више од седамнаест позоришних комада, збирке младалачке поезије и прозе као и зборниик есеја и критика, јер је рад био његова омиљена дрога. Гост емисије је преводилац и уредник у издавачкој кући „Red Box", Новак Гуслов.

Бележимо и сусрет на недавно завршеном „Просефесту" у Новом Саду са књижевницом Нином Живанчевић. која годинама живи и ради у Паризу где предаје језике и авангардно позориште и перформанс на Сорбони и на Универзитету Париз 8. Објавила је више књига поезије, прозе, есеја.

Аутор емисије Читач је Драгана Ковачевић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи