Дневни магазин културе

Гошћа: Сара Сопић

"Архитекстонска култура међуратног Београда" изложба је којом се у Пароброду обележава 130 година од рођења архитекте Александра Дерока. Тим поводом представљена је и књига "Храм Преображења Господњег у Сарајеву", а одржана је и трибина посвећена овом уметнику, о чему извештавамо у нашем дневном магазину културе.

Преносимо детаље са друге конференције за новинаре поводом предстојећег 58. Битефа. Звуком путујемо до Венеције где се одржава 81. Међународни филмски фестивал - Мостра.

Седмо издање Калеидоскопа културе у Новом Саду угостиће преко пет стотина светских и регионалних уметника, а у Култуним круговима сазнајемо детаље ове манифестације која почиње данас и траје наредних месец дана.

Музеј Југославије вечерас затвара још једну сезону "Лета у МузеЈу". Тим поводом наша гошћа Сара Сопић, кустоскиња ове установе, препоручује концерт бенда Porto Morto. Са њом разговарамо и о изузетно посећеној изложби Јежева кућица, за коју је предвиђено завршно вођење у петак, 6.9.

Уређује и води Соња Миловановић

 

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару