Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

У емисији „Културни кругови“ извештавамо са отварања 18. Међународног конгреса хришћанске археологије са темом „Рано хришћанство између литургијске праксе и свакодневног живота“. Овај догађај од изузетног значаја за нашу науку и културу, јединствена је прилика да се у Србији окупе светски реномирани истраживачи раног хришћанства, који ће са колегама из наше земље разменити своја знања и искуства, а пружиће се и изванредна могућност за промоцију културе, науке и духовних вредности у Србији. Конгрес представља и место на коме се може истаћи потреба заштите хришћанског наслеђа, посебно на Косову.

Од позоришних тема издвајамо најаву предстојећег Фестивала „Театар на раскршћу“ у Народном позоришту у Нишу, као и критику представе „Отело“ Вилијама Шекспира у режији Оксане Дмитријеве и у копродукцији Сарајевског ратног таеатра – САРТР и Позоришта „Ulysses” изведена на Фестивалу Регионалне уније театара на Брионима.

Од директорке Јавне установе културе „Херцег ФестТатјане Атељевић сазнајемо каква је будућност Монтенегро Филм фестивала у Херцег Новом, а говоримо и о актуелним изложбама у нашим галеријама.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару