Читај ми!

Преглед музичке недеље

Данашња емисија  Арс сонора доноси извештаје са фестивала музике света Естам у Крагујевцу, као и са концерта Момчила Бајагића-Бајаге који је обележио 40 година каријере. Приказаћемо компакт-диск Владимира Глигорића са делима Властимира Трајковића, а у рубрици Јубилеји и годишњице обележити 80. рођендан великог америчког диригента Леонарда Слаткина, као и годишњицу рођења немачког барокног композитора Георга Бема. Уредница је Горица Пилиповић.

Седми интернационални Estam World Music Festival одржан је од 29. до 31. августа на Летњој сцени СКЦ-а у Крагујевцу. Овогодишње издање фестивала, под називом Estam 2024 Rituals слави магију музике и ритуала кроз богату палету извођача са три континента.

Момчило Бајагић-Бајага је један од најзначајнијих југословенских и српских кантаутора у поп и рок жанру, рођен 1960. године у Бјеловару. Спектакуларним концертом 31. августа, са својим „интрукторима", обележио је 40 година каријере.

Један од наших најбољих пијаниста, Владимир Глигорић, објавио је компакт-диск за италијанску дискографску компанију Страдиваријус, посвећен клавирским делима Властимира Трајковића.

Амерички диригент Леонард Слаткин, рођен 1. септембра 1944. у Лос Анђелесу, један је од најзначајнијих представника ове професије од 60-тих година ХХ века до данас, а Георг Бем је у историји остао забележен и као неко ко је веома утицао на младог Ј.С.Баха.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи