Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја Културних кругова издвајамо:

Спомен-збирка Павла Бељанског поново је отворена за посетиоце након комплексне адаптације изложбених простора на спрату и улазног хола зграде. Свечано отварање легата приређено је поводом рођења овог дипломате и колекционара (19.јун 1982 - 14.јул1965), о чему вас извештавамо у Културним круговима.

На Филолошком факултету у Београду у току је научна конференција "Интернационална Пинчонова недеља" посвећена великом америчком писцу Томасу Пинчону. Разговарали смо са познаваоцима његовог опуса.

 

Чућемо музички осврт o концерту Ника Кејва "Solo Show" у оквиру Belgrade river festa, на којем је познати аустралијски музичар синоћ наступао са басистом групе Radiohead Колином Гринвудом.

Зашто су дневне новине важан извор у изучавању књижевне и културне историје и какву слику пружају за међуратни период с ових простора сазнајемо на основу предавања проф. Бојана Ђорђевића одржаног поводом његове монографије "Летопис културног живота Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца 1926-1928" одржаног у Институту за књижевност и уметност у Београду. 

Уређује и води Соња Миловановић

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије