Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

"Гост Другог програма" Радио Београда, ауторски је циклус емисија новинара и уредника Милоша Јевтића који је пре пола века имао своју прву емисију на овим таласима. О јединственом подухвату, као што су то и књиге из Колекције "Одговори", у којима се налазе интервјуи са бројним личностима из света културе и уметности, науке и образовања, данас су у подне у Каменој сали наше куће говорили академик Матија Бећковић, проф. др Дарко Танасковић и издавач Милан Тасић.

У оквиру 19. Београдске интернационалне недеље архитектуре отворна је изложба "Разумети како град расте". Она је део истоименог резиденцијалног програма, реализованог у сарадњи БИНЕ са интернационалном архитекстонском платфомом ЛИНА. У оквиру овог програма разматрало се, између осталог, зашто су Нови Београд и Бежанија велики изазови за урбанисте и архитекте, чему је посвећена поменута изложба БИНА кабине на Факултету ликовних уметности у Београду.

Пратили смо и отварање изложбе "Сенке предметности" Јелене Минић Мрђен у Галерији РТС-а, а детаље досимо у Културним круговима.

Шеста сезона програмског циклиса "Поезија уживо" Радио Београда 2 завршава се поетским наступом Слађане Бушић, са којом разговарамо о њеној поезији и позивамо заинтересоване да нам се придруже у суботу од 19 часова у Малој салу Коларчеве задужбине, или да нас прате у директном преносу на нашим таласима.

Уређује и води Соња Миловановић

 

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије