Читај ми!

Ново лице Ћеле-куле ‒ прва фаза реализације пројекта

Документарни програм

Крајем септембра прошле године у Нишу је, у  објекту Ћеле-кула, завршена прва фаза пројекта „Ново лице Ћеле-куле” који има за циљ да истражи, анализира, реконструише и изврши дигитализацију лица јунака чије су лобање узидане у овај историјски споменик. Пројекат реконструкције покренуло је и реализује Друштво за академски развој, уз подршку Народног музеја у Нишу и Републичког завода за заштиту споменика културе.

У Галерији Синагога у Нишу ће следеће недеље бити представљени резултати антрополошких истраживања до којих је дошла међународна екипа која ради на овом пројекту: Наташа Шаркић, докторка физичке антропологије, Фабио Кавали, доктор радиологије, Дарко Ковачевић, поморски археолог и Милан Симоновић, политиколог и координатор пројекта, један од оснивача Друштва за академски развој.

Ауторка емисије Невена Матовић.

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије