Читај ми!

Данијела Врањеш, професорка која сарађује с вештачком интелигенцијом

Документарни програм

Дигитална ера унела је много промена у наш начин живота па и у то како схватамо образовање. Постоје многи подаци који показују да је свакодневни контакт с технологијом значајно утицао на наше когнитивне способности. Како у таквом релативно новом свету треба да изгледа један школски час и да ли школа и образовни систем треба да се прилагођавају новим тенденцијама?

Данијела Врањеш, асистенткиња на Катедри за германистику Филолошког факултета у Београду већ неко време посвећена је питању примене вештачке интелигенције у настави и образовању, како теоријски тако и практично. У данашњој репоражи говориће о томе како нам вештачка интелигенција може бити сарадник у настави, шта су њене предности а шта мане. А како се у нашем образовном систему, за који важи да не иде у корак с временом, тренутно осећају студенти, помоћи ће нам да разумемо Николија Лаушевић и Јелица Филиповић.

Ауторка емисије: Милена Радић

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије