Читај ми!

Поезија уживо!: Срђан Гагић

Шести програмски циклус „Поезија уживо!", који организује Радио Београд 2 у сарадњи са Задужбином Илије Милосављевића Коларца, биће посвећен младим песницима. У суботу 24. фебруара 2024. године у 19 сати, у Коларчевој задужбини биће одржано вече песника Срђана Гагића, уз директан пренос на таласима Радио Београда 2.

 Срђан Гагић, рођен 1988. године у Босанском Новом/Новом Граду, БиХ. Основне и мастер студије књижевности завршио је на Филолошком факултету Универзитета у Београду, где је похађао и докторске студије.

Аутор је песничких књига Деца у излогу (2015) за коју је добио Бранкову награду и Прелазно доба (2017). Био је вишегодишњи уредник у издавачкој кући Трећи Трг и координатор Београдског фестивала поезије и књиге, сарађивао је са издавачком кућом и часописом ППМ Енклава, члан је уредништва панчевачких Рукописа, а од 2022. године главни уредник издавачке куће Раштан издаваштво. Приредио је две антологије Меко ткиво: избор из нове поезије региона у издању Клуба А-302 Филозофског факултета у Загребу и A fost odata o tara panorama prozei de razboi tarile iugosla (са Динком Крехом и Борисм Постниковим) у издању Едитура Паралела у Руминији. Као песник уврштен је у више домаћих и страних антологија српске и босанскохерцеговачке поезије. Појединачне песме преведене су му на: енглески, грчки, румунски, словеначки, мађарски, руски. Поред поезије пише и критику и кратке приче. Члан је Српског књижевног друштва и професор српског језика и књижевности у средњој школи.

Улазнице љубитељи поезије могу преузети на благајни Коларчеве задужбине.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара