Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

У данашњим Културним круговима говорићемо о Трећем међународном „Фестивалу Сола” који подразумева кореографију, перформанс и фотографију, у организацији Института за уметничку игру, а почиње вечерас у УК Пароброд. На неколико локација у Београду, до 29. маја, представиће се уметници који долазе из Мађарске, Хрватске, Македоније, Француске, Аустрије и Србије.

У историјском архиву Шумадије отворена је изложба и представљена књигa „Добровољац за Аушвиц: преко границе храбрости”, Витолда Пилецког, у издању куће „Марсове књиге”. Витолд Пилецки (1901‒1948) је био официр пољске армије пред избијање Другог светског рата, а одабрао је да добровољно буде ухапшен и нађе се у логору Аушвиц током тридесет и једног месеца, да би у њему формирао илегалну мрежу отпора међу логорашима и изнео истину о том најјезивијем од свих места које људско памћење бележи.

Фестивал поводом објављивања „Рукописа 46” – зборника поезије и кратке прозе младих са простора бивше Југославије, ове године одржава се од 25. до 27. маја у Панчеву са гостима-писцима и ауторима. У „Рукописима 46” ове године наћи ће се 74 аутора из Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине и Македоније.

Пажњу посвећујемо и 76. Међународном филмском фестивалу у Кану, који улази у завршницу и који ће бити затворен 27. маја.

Емисију припрема и води Тања Живковић.

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво