Читај ми!

Еколошки магазин

Дивљи кувар

 

Комерцијални сектор у Београду годишње баци више од четрдесет хиљада тона хране - показује истраживање Центра за унапређење животне средине. Највише бацају ресторани брзе хране, најмање хотели, а између су школе и вртићи. Када се томе додају и резултати о бацању хране у домаћинствима - Београд је на неславном првом месту по претварању хране у ђубре. О томе говоре Ивана Јовчић и Владан Шћекић.

Где смо ми, а где је Норвешка када је у питању однос према природи; зашто се нећкамо око литијума - зато што су нам и раније много обећавали или што се обећање представника Рио Тинта да ће обучити екипу која ће да их контролише, нежно речено - опире логици? Чућете Јована Мемедовића и Милана Ћулибрка.

Травар Момчило Антонијевић у новој књизи сабрао је рецепте са дивљим, лековитим и мирисним биљем. Уз сваки иде и QР код који вас води на Јутјуб, где можете да видите како се јело прави. Уз, рецимо, јела од сремуша, ратлук од зове и дивљих боровница, уз узбудљиво пиће Драматичњак, ту су и приче о људима који су изабрали пут дивљине и природе.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.  

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње