Читај ми!

Еколошки магазин

Човек: Еколог и економ

Kомерцијални сектор у Београду годишње баци више од четрдесет хиљада тона хране - показује истраживање Центра за унапређење животне средине. Највише бацају ресторани брзе хране, најмање хотели, а између су школе и вртићи. Kада се томе додају и резултати о бацању хране у домаћинствима - Београд је на неславном првом месту по претварању хране у ђубре. О томе говоре Ивана Јовчић и Владан Шћекић.

Постоји теологија места, а седми дан је за одмарање и човека и природе. Или ћемо бити еколози и економи или нас неће бити. Чућете владику Григорија.

Уручена је награда Породице бистрих потока за екологију сликару Ђорђу Станојевићу. У Осечини је основао сликарску колонију са жељом да се формира нови модел културе - културе која настаје из природног процеса, а не из воље за моћ и профита.

Своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Бранка Васиљевић, новинарка дневног листа Политика и Наташа Ракетић, уредница Првог програма Радио Београда.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.  

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом