Читај ми!

Шта знамо о јајима и фарбању јаја?

У ишчекивању Ускрса, у данашњој епизоди са др Радмилом Ресановић, професором Факултета ветеринарске медицине у Београду, разговарамо о јајима.

 

Шта све утиче на квалитет јаја? Како их чувати? Да ли је здраво конзумирати жива јаја? Од чега зависи чврстина и дебљина љуске?

Доц. др Немања Рајчевић са Биолошког факултета открива која све једињења присутна у биљкама могу бити искоришћена за фарбање ускршњих јаја, а указује и на њихове биолошке функције код биљака.

Проф. Момчило Б. Ђорђевић доноси занимљивости из света медицине.

Аутор емисије: Томица Мишљеновић 

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару