Читај ми!

„Генетичка гастрономија"

Гордана Шурлан и Славен Продановић

Када једемо пилетину у коју је  генетичким инжењерингом убачен  хормон раста ћурке то је исто као да у тањиру  помешамо  пилетину и ћуретину, рећи ће нам сваки генетичар. Ипак, многи не верују у генетичку гастрономију и у процесе у којима се храна више конструише него припрема, уз тенденцију производње хране у лабораторијама . Досадашња индустријализација у производњи хране се најчешће правдала хуманим циљем  решавањеа питања глади у свету. Да ли је то ипак мит, а главни  циљ  профит и доминација? Ко контролише семе контролише и храну, треба ли зато  приоритет Србије  да буде  заштита конвенционалне производње и колико је она важна у времену несташице хране и гајења ГМО усева? У емисији говоре: др Гордана Шурлан, генетичар редовни професор на Пољопривредном факултету и др Славен Продановић, редовни професор, на Пољопривредном факултету, ужа научна област: генетика и оплемењивање биљака.

Aутор и водитељ: Дијана Ивановић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару