петак, 28. јан 2022, 13:45
Божанствена српска шљивовица
Мајстори који се годинама баве производњом овог чувеног пића кажу да укус ракије пре свега зависи од земље на којој стабло шљиве расте и рецепта по којем се прави.
Иако се настанак ракије везује за XIII и XIV век, у Србији почиње интезивно да се производи тек у XIX веку. У нашој земљи се производе и многе друге врсте ракија, али се правом домаћом ипак сматра шљивовица, којој смо посветили данашњи запис.
Аутор: Милутин Дедић
(реприза)
Autor:
Милутин Дедић
Људи, њихова дела и трагови које су оставили, од најранијих дана привлачили су пажњу аутора емисије „Записи са предумишљајем“, сликара Милутина Дедића. Овај наш познати сликар с временом је све више увиђао важност трагова минулих времена, чак и онда када су митови и легенде надмашивали историјске чињенице. У жељи да свеобухватније сагледа људе и њихова дела, аутор је, поред проучавања одговарајуће литературе и архивске грађе, своја истраживања поткрепио и путовањима, са којих нам доноси аутентичне, занимљиве приче. [ детаљније ]
Коментари