Читај ми!

Божанствена српска шљивовица

Мајстори који се годинама баве производњом овог чувеног пића кажу да укус ракије пре свега зависи од земље на којој стабло шљиве расте и рецепта по којем се прави.

Иако се настанак ракије везује за XIII и XIV век, у Србији почиње интезивно да се производи тек у XIX веку. У нашој земљи се производе и многе друге врсте ракија, али се правом домаћом ипак сматра шљивовица, којој смо посветили данашњи запис.

Аутор: Милутин Дедић

(реприза)    

Записи с предумишљајем

Autor:
Милутин Дедић

Људи, њихова дела и трагови које су оставили, од најранијих дана привлачили су пажњу аутора емисије „Записи са предумишљајем“, сликара Милутина Дедића. Овај наш познати сликар с временом је све више увиђао важност трагова минулих времена, чак и онда када су митови и легенде надмашивали историјске чињенице. У жељи да свеобухватније сагледа људе и њихова дела, аутор је, поред проучавања одговарајуће литературе и архивске грађе, своја истраживања поткрепио и путовањима, са којих нам доноси аутентичне, занимљиве приче. [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом