Нови дан

Туђину се хвали, а својему пожали

Уз извештаје о културним дешавањима у Лесковцу, Прокупљу, Чачку, Пироту, Врању, Бањалуци, понешто и из Београда... Осврнућемо се и на манифестације: Пролеће на Вршачком језеру; Први међународни фестивал историјског филма у Голупцу; Дани Милосава Буце Мирковића у Александровцу; Средњовековни викенд у Лазаревом граду у Крушевцу; Дани сецесије у Суботици; Сачијада у Сремским Карловцима.

Гост емисије је адвокат и дипломата Радослав Дуја Недић. Разговараћемо о његовој књизи „Адвокатске приче".

Уз рубрике Забележено у бакиним свешчицама ‒ корисни савети, нека правила бонтона у мушком понашању и одевању, као и поједине стране речи и изрази у српском језику и њихово значење.

Чућемо и српске народне пословице, питалице, загонетке и шаљиве приче које читају чланице Дечје драмске групе Радио Београда: Ана Шкиљевић, Неда Цветковић и Уна Драшковић. Ту је и стална рубрика Драматуршке белешке Душана Ч. Јовановића, а биће и приче о активностима Удружења особа са инвалидитетом Београд.

Музички избор: Ивана Ђорђевић
Емисију припрема и води: Драгана Вељковић

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи