Дионис

Емисија за љубитеље живота

Умами на јапанском или „да ти вода пође на уста" на српском, доживљај је хране који не везујемо само за уобичајене укусе слатко или слано, кисело или горко. То је она милина која нам се, док једемо, разлива по непцима, за коју постоје посебни рецептори. Ти доживљаји пријатности су нам дубоко урезани у свест, па нас радује и сама помисао на омиљене ђаконије. И већ ту почиње уживање у храни рафинираних арома, којима не знамо увек прави извор јер је скривен у богатим саставима биљака које их у себи имају.

О томе нам данас у Дионису говори Александар Николић, биолог.

 

Mузички уредник: Ивана Ђорђевић
Аутор и водитељ: Дијана Ивановић

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње