Нови дан

Кад дан је час румен, час сетан, блед...

Да ли је штетно снимање магнетном резонанцом и скенером и колико је неурохирургија везана за развој науке - гост Новог дана је професор др Момчило Б. Ђорђевић, неурохирург.

Водимо вас у Ваљево и упознајемо са делићем живота шетајући кроз овај историјски град и кроз његове културне институције. Тако ћете чути понешто о Модерној галерији, Градској библиотеци, Бранковини, Народном музеју у Ваљеву.

Сазнаћемо када се бере ртањски чај и шта су његова својства, а представићемо и Пролом бању. Чућемо шта се дешава у Шапцу, Ужицу, Пироту и Кучеву, а прошетаћемо и Београдом.

Ту су и сервисне информације и редовне рубрике, као и наградно питање за слушаоце: Из које песме Десанке Максимовић је издвојен стих: ...док се буди пролетњи дах;/ кад дан је час румен, час сетан, блед,/ кад сретно је и тужно у исти мах... Слушаоцима који нам тачно одговоре поклонићемо ЦД „Опоруке Десанке Максимовић" - избор песама и интерпретација Рада Ђуричин, издање РТС-а. Одговоре можете да нам пошаљете на имејл адртесу: novidan@rts.rs, или поштом, адреса је: Радио Београд 2, 11000 Београд, Хиландарска 2.
Слушаоцима који нам се јаве до краја емисије на број телефона 011/3229-653 поклонићемо карте за Миксер фестивал у суботу увече.

Музички уредник је Никола Пејчиновић.
Емисију припрема и води Драгана Вељковић.

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи