Нови дан

Ухвати дан

Како је прослављена Врбица у Врању и шта се дешава у култури овог града и у Пчињском крају, а како се прослављају Цвети и шта се догађа у култури Зајечара и Тимочког краја? Чућемо и извештај из Шапца...

Стјепко Гут и Биг Бенд РТС 12. априла одржаће концерт у Великој сали Дома омладине Београда као омаж Кларк Терију. Слушаоцима који нам се јаве на број телефона 011-3229-653 до краја емисијe, поклонићемо два пута по две карте за овај концерт, a oд Марије Шеварлић чућемо шта се још дешава у Дому омладине у наредној недељи.

 

О гостовању хора Vokalkompagniet из Копенхагена у "Миксер хаусу" 10. априла, али и о другим догађајима у овом центру, чућемо од менаџера Ратка Ракина.
Сазнаћемо колико се у Србији чита, има ли довољно књижара, али и како је Србија представљена на Међународном сајму књига у Лајпцигу. 
A да ли знате у чему је разлика измађу Божићњег и Ускршњег поста?
Покушаћемо да сазнамо да ли уметници у тренутку стваралачког надахнућа прелазе временске и просторне границе, а одговорићемо и на питање шта је то и где се налази звездани биоскоп.   И даље тумачимо стих Песак није измешан - на крају месеца бирамо најинтересантније тумачење... а ту су и редовне рубрике, сервисне информације и музика по избору музичког уредника Татјане Косановић.

Емисију припрема и води Драгана Вељковић.

Мејл адреса на коју можете да нам пишете: novidan@rts.rs

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи