Нови дан

Танго је глад душе за додиром са другом душом

Танго је настајао средином деветнаестог века, мешајући музичке и плесне елементе. Био је један од првих плесова у ком је пар био у саблажњујуће интимном ставу, за то време, за разлику од бечког валцера, где су мушкарац и жена стајали један наспрам другог. Током већег дела историје овог плеса, Буенос Ајрес - Аргентина и Монтевидео, главни град Уругваја, равноправно су утицали на развој танга. О тангу, али и о зумби и салси као рекреативно-спортских дисциплина које су све заступљеније и веома присутне и у нашој свакодневици, говориће Александар Аничић, инаструктор плеса Соколског друштва матице Београд.

У Новом дану, представићемо вам Брестовачку бању, чућемо о чему се говорило на скупу офтамолога у Нишу, одговорити на питањa слушалаца да ли несаница може да буде узрок депресије и колико је сна потребано човеку да би се одморио. Чућемо шта се дешава у културном животу Ужица и Пирота, али и сазнати од гошће Милице Шеварлић шта нам предстоји у Београду, у организацији Дома омладине. Упознаћемо вас и са Весном Бутрић Ћоровић у рубрици Један од нас.

Заједно се будимо и корачамо ка новом дану и уз сервисне информације, редовне рубрике и много добре музике по избору Велибора Васовића.

Емисију припрема и води Драгана Вељковић.

Мејл адреса на коју можете да нам пишете: novidan@rts.rs

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи