Дионис

Емисија за љубитеље живота

Више се не сећам којим редоследом се процес одвијао. Да ли смо прво почели да се одричемо добрих старих београдских кафана и њихових кухиња с домаћом храном, или су нам прво објаснили да ништа не сме да се кува дуже од пет минута. Како год, оба пута воде на исту страну.
А ми данас хоћемо у другом смеру. Кување, крчакање, дуго, сатима, на лаганој ватри... Хоћемо да уберемо дудињу, трњину, дрењину, мушмулу, оскорушу... Мало за промену, јер тога нема у нашим продавницама хране - тамо има манга, авокада и папаје... Добро, нису ни они лоши али нису наши, фали им наше сећање и још мого тога. Можда за педест година и о њима будемо писали песме, али до тада има баш много, а ми волимо да уживамо баш сада и овде.

Toн-мајстор: Огњен Шкрбовић
Музички уредник: Ивана Ђорђевић
Аутор и водитељ: Дијана Ивановић

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње