недеља, 16. окт 2016, 17:00
Дионис
Емисија за љубитеље живота
Припремање сира данас је наука колико и уметност. Вековна мистериозна игра микроорганизама у млеку усмерава груду сира ка жељеном облику, боји и укусу. Вода, ваздух, ветрови, трава, ароматично биље, дају сиру природни печат квалитета по коме се препознаје и зато се чувеним сиревима добро зна географско порекло.
А какав печат носе наши познати сиреви: хомољски, златиборски, дурмиторски, пљеваљски, пиротски, сомборски, ливањски, али и неки потпуно нови и егзотични сиреви - могли су да сазнају посетиоци Фестивала сира, који је прошле недеље одржан у Београду, у Миксерхаусу. И ми смо били тамо...
Музички уредник: Ивана Ђорђевић
Аутор и водитељ: Дијана Ивановић
Коментари