Изворишта

У 141. издању емисије Изворишта за вас певају Алдона из Пољске и Петра Магони из Италије. Са WMCE листе издвајамо веома занимљиву пољску певачицу Алдону која пева пољске шансоне из времена комунизма, које су поново оживљене за време њеног рада у Паризу.

Музика коју изводи са својим оркестром је пуна енергије. Од инструмената користе: контрабас, бендџо/мандолину, хармонику и кларинет (double bass, бањо/мандолин, кларинет и accordion).  Песме говоре о њеном одласку у Француску и потпуно новом животу и идентитету који је тамо створила.

Петра Магони је италијанска певачица, рођена у Пизи. Певала је у хоровима, усавршавала се на конзерваторијуму за духовну музику са Alan Curtis, ( conservatoire de Livourne puis en musique sacrée à l'"Istitituto Pontificio di Musica Sacra" de Milan) у Милану.

- 1996. године је објавила први албум "Петра Магони".

- са џез басистом Ferrucciom Spinettiem, сарађује од 2004. када су објавили први албум ("Мusica nuda"). Укупно је објавила 5 албума.

- 2011. године су објавили последњи диск у издању "Harmonia Mundi", на коме се појављују аутори Pacifico, Al Jarreau, Luigi Salerno, Alessio Bonomo, Sylvie Lewis e Massimiliano Casacc.

- Петра је добила престижну италијанску награду 2006. - PIMI (Premio Italiano Musica Indipendente).

С њихових компилација, одабрали смо песме "Didiandi", "Anninnia", "Anima Animale".

Уредник и водитељ Биљана Крстић.

Радио Београд 1, 23.00

Ваше гласове можете послати на адресу biljakrstic@gmail.com

Изворишта

Autor:
Музичка редакција Првог програма Радио Београда

Музика удаљених крајева планете, модерна извођења традиционалних мелодија и песама, културна баштина најмузикалнијих народа света, врели ритмови...У две речи: World Music. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи