Реприза

О шљиви и шљивовици - љубавима Сврљижанина Милета Перишанца

Репризирамо емисију, коју смо 2011. године забележили у Сврљигу, и у њој причу о шљиви и шљивовици! Миле Радовић из села Периш, многима познатији као Миле Перишанац, казивао нам је о својој љубави према том воћу и пићу, симболима националног поноса.

Како се шљиве гаје, да ли се тресу или беру, додаје ли се шећер приликом печења ракије и да ли се она после пијуцка или "ексира" - о свему томе у још једној епизоди серијала "Којекуда" ауторки Мирјане Никић и Елизабете Арсеновић.

 

Којекуда Којекуда

Autor:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње