Читај ми!

Дан сећања на српске жртве у Другом светском рату

Дан сећања на српске жртве у Другом светском рату обележава се у знак сећања на 21. октобар 1941. године када су немачке окупационе трупе извршиле масовни ратни злочин над цивилима у Крагујевцу и другим местима у Србији. Од тих догађаја прошле су 83 године, а јуче смо обележели и 80 година од ослобођења Београда у Другом светском рату. Тим поводом Музеј жртава геноцида и РТС организовали су изложбу под називом “Терор и страдање у Београду током Другог светског рата 1941 – 1944.”

Саговорник емисје је аутор изложбе историчар, др Раде Ристановић, кога ћемо између осталог питати: Има ли прецизне статистике о страдању Срба у Другом светском рату? Како се реконструишу стравични догађаји из периода немачке окупације? На који начин су различите идеологије утицале на интерпретацију историјских чињеница? Колико данас знамо о терору и страдању цивилног становништва у градским и сеоским срединама, посебно у концентрационим и логорима смрти? Какав је био стратешки значај Београдске операције?

Уредник И водитељ је Ивана Прибићевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи