Читај ми!

Орлови високо лете

После Драгише Зечевића, селектора женске фудбалске репрезентације Србије, који је био са нама пре седам дана, ове суботе у гостима нам је Дејан Мајес, селектор футсал репрезентације наше земље. Много интересантних тема за разговор- од смене генерација у нашем државном тиму, преко победа у припремним сусретима са Словачком и Финском, до утакмица које следе у оквиру квалификација за Европско првенство, у којима ће наши момци играти са Чешком и Аустријом. Говорићемо и о успону футсала широм планете, о недавно одржаном Светском шампионату на коме су доминирали Јужноамериканци, селекције Бразила и Аргентине. Наш саговорник биће и футсал репрезентативац Матеја Ћирка, тренутно футсалер Смедерева, које је синоћ играло меч Супер лиге са екипом Економца, чућемо његове утиске.

Беч ће вечерас бити домаћин главног боксерског меча за титулу првака ИБА у оквиру "Ноћи шампиона" између Ахмеда Хагага и нашег Владана Бабића .Хагаг је добио прилику да боксује главни догађај из снова у својој родној Аустрији и то као европски шампион до 23 године и освајач елитног европског бронзаног одличја. То ће бити борба у осам рунди за ИБА Балканску титулу у категорији преко 92 килограма.

Уметница из Црне Горе Хајдана Костић Хајди ових дана пети пут се представља поклоницима сликарства у нашем главном граду, и то у `Трансформ  Арт Галерији`. Њене радове у својим колекцијама имају Кијану Ривс, Џон Малкович, Вилијам  из `Black Eyes Peasa`. Из Подгорице је, обожава Николу Теслу и Новака Ђоковића, славни тенисер је њене радове објављивао преко Инстаграма. Свирала је виолину и клавир, а онда се определила ya Ликовну академију и - тако је почело.

Валентина Катић се дужи низ година бавила новинарством, од уређивања ауторске емисије на телевизији до уредништва у lifestyle магазину, после чега  отворила агенцију за организацију догађаја и издвојила  осмишљавањем две дечје манифестације у Београду: `Новогодишња чаролија` и `Open Air Cinema`. Мајка двоје деце, непрестано у потрази најбољег за њих, небројено пута се нашла у приликама када им није могла у истом тренутку пружити адекватну помоћ. То је био један од разлога зашто је настао `Бебирон`, прво дигитално саветовалиште за труднице и маме. Уз њега, и сада већ много популарна `Пузијада`, такмичење беба која мало кога може оставити равнодушним.

Најављујемо читав низ значајних културних догађаја- о 40. Београдском џез фестивалу говоре Милица Шеварлић и Марко Ђорђевић. Седма сезона циклуса Поезија уживо Радио Београда 2 почиње вечерас у Коларчевој задужбини учешћем нигеријског песника Нија Осундареа, тај догађај најавиће нам Соња Миловановић. Најзад, Александра Вукадиновић јављаће нам се са 67. међународног Сајма књига, кога ће отворити позната списатељица Милена Марковић,а земља почасни гост ове године је Куба.

Наравно, биће и много других вести, прилога и звучних записа из овдашњег јавног и културног живота, као и информација из домаћег и међународног спорта. Нови предлог јеловника за недељни ручак има витез кулинарства Милијан Стојанић. У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Ђорђе Радосављевић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.         


Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи