Читај ми!

Мисија ММФ-а завршава посету Србији

Мисија Међународног монетарног фонда, данас званично завршава посету Србији. Најављен је разговор са премијером Милошем Вучевићем. У току протекле скоро две недеље, проверавало се стање наше економије у склопу ревизије такозваног „аранжмана из предострожности", у висини од 2,4 милијарде евра. Договор са Фондом је да се дефицит буџета одржи на 3 одсто до 2027. године уз давање првенства капиталним пројектима. Делегација ММФ-а је нагласила да је важно поштовати фискална правила, посебно када је реч о платама и пензијама.

Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је поступак којим треба да се испита повреда конкуренције против четири трговинска ланца - "Делез", "Меркатор ЕС", "Универ експорт-импорт" и "ДИС". Предмет је формиран поводом Закључка Комисије за заштиту конкуренције, која је проверавала да ли се у поступцима тих друштава евентуално стичу и елементи кривичног дела у смислу договарања цена одређених производа. Тужилаштво је поднело захтев и Тржишној инспекцији да пружи потребна обавештења у вези са инспекцијским надзором и контролама извршеним у периоду од 2016. до 2024. године.

Букте сукоби на Блиском истоку. У израелском ваздушном нападу на север Либана погинула је најмање 21 особа, а осморо људи је повређено, саопштило је либанско министарство здравља. Израелска војска наводи да је у протекла 24 сата погодила око 230 терористичких циљева у Гази и Либану. Више од 400.000 либанске деце расељено је у протекле три недеље, саопштио је УНИЦЕФ.

Према резултатима пописа одржаног у децембру прошле године, највише грађана Црне Горе национално се изјаснило као Црногорци - 41,12 одсто. Након њих следе Срби 32,93 одсто, док се као Бошњаци изјаснило 9,45 одсто грађана. Српским језиком говори 43,18 одсто, а црногорским 34,52 одсто грађана.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић.

Уредници вести: Владимир Михајловић и Марица Сердар.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи