Читај ми!

У Тивту Самит Брдо-Бриони

У Тивту је настављен Самит лидера Брдо-Бриони на коме учествује и председник Александар Вучић. Разговара се о питањима унапређења сарадње земаља Западног Балкана са чланицама Европске уније. Председник Вучић у Тиват је дошао из Хамбурга, где је учествовао на панелу о одговорном и кружном ланцу снабдевања батеријама. Директорки Глобалне алијансе за батерије Инги Петерсен предао је писмо о приступању Министарства привреде Србије тој алијанси.

После одлуке Приштине да повуче меру о забрани уласка робе из централне Србије, преко Мердара је нешто после 12 часова прошао први камион са готовим производима. Камион је у пратњи полиције и царине спроведен до царинског терминала. Контрола камиона и пролаз једино преко Мердара одвијаће се све док не буду стигли скенери, планирани за све пунктове, речено је у Приштини.

Посланици Скупштине Србије наставили су расправу о предлогу забране истраживања и експлоатације бора и литијума. Посланица Еколошког устанка Данијела Несторовић прочитала је писмо житеља Горњих Недељица. Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић поручила је да пројекта Јадар неће бити ако се студијама докаже да ће долина Јадра постати пустиња.

У Специјалном суду у Београду на суђењу Миљани и Владимиру Кецмановићу, у току је испитивање њиховог сина који је 3-ћег маја
прошле године у Основној школи „Владислав Рибника" убио деветоро ученика и чувара. Малолетник је доведен из болнице у којој се налази од хапшења. Одлучено је да сведочи за говорницом у судници, а не из посебне просторије. Суђење је затворено за јавност.

У Босни и Херцеговини је Дан жалости због страдалих у поплавама и клизиштима. Погинуло је 18 особа. У Бутуровић Пољу је пронађено тело још једне жртве. Интензивна потрага се наставља, а на терену је близу две стотине спасилаца. До сада су у Бутуровић Пољу пронађене три жртве, које још нису идентификоване, а трага се за још двема особама.

Израелска војска извела је нове ваздушне ударе на Бејрут, источни и јужни Либан. Тврде да су у Бејруту убили команданта штаба Хезболаха
Сухаила Хусеина Хусеинија. У ракетном нападу Хезболаха на Хаифу повређена је једна жена. Из Светске здравствене организације упозоравају да је могуће избијање болести у Либану због лоших услова и затварања болница. Настављени су и израелски напади на Појас Газе. Убијено је осморо Палестинаца.

Нобелова награда за физику додељена је Џону Хопфилду и Џефрију Хинтону "за темељна открића и проналаске који омогућавају машинско учење помоћу вештачких неуронских мрежа". Добитници ће поделити новчану награду од око милион евра.

Новак Ђоковић се пласирао се у осмину финала Мастерса у Шангају пошто је победио Италијана Флавија Коболија 2:0, по сетовима 6:1, 6:2. Новак ће у наредној рунди играти против Руса Романа Сафиулина.


Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредници вести: Марица Сердар и Реља Трајковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи