Читај ми!

Имај ме у виду

Светски дан вида обележава се од 2000. године. Ове године овај дан ће бити обележен сутра 10. октобра, а у сусрет њему акцију "Имај ме у виду" покренула су три удружења пацијената Жута мрља, Боно Видо и Гледамо срцем, као и лекари Универзитетског Клиничког центра Србије. О важности ове акције и раном откривању проблема са видом разговарамо са нашом гошћом Александром Хаџи Манић председницом Удружења Жута Мрља.

Данас је Светски дан поште. Као и сваке године обележава га и Пошта Србије са националним поштанским управама из 192 државе света и више од 5 милиона запослених у преко 600.000 поштанских филијала. Наша саговорница тим поводом је Алма Коман из ПТТ музеја.

Министарство пољопривреде и Привредна комора Србије разматрају могућност за оснивање Пољопривредне коморе. Идеја је да таква комора прикупља захтеве пољопривредника, а потом их упућује Министарству. Припремио Миле Новаковић.

Петар Кочић доноси нам причу о сарадњи новосадског Факултета техничких наука и Агенцији за безбедност у саобраћају који почињу кампању превентивне едукације студената коју ће спроводити на свим универзитетима у Србији.

Данас у Новом Саду у Културном центру почиње 22. Међународни филмски фестивал о инвалидности под називом Ухвати са мном овај дан / Ухвати филм. Улаз је бесплатан за цео програм фестивала који траје до недеље 13. октобра. Наша саговорница је Маријана Рамић ПР фестивала.

Група Ресавац Балкан Трио после серије успешних концерата у иностранству заокружиће своје музичко путовање концертом у Београду. Шта у петак у Великој дворани Дома омладине очекује публику рећи ће нам Душан Стојадиновић, публици познат под уметничким именом Дуле Ресавац.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи