Читај ми!

Какав је џогинг - плогинг у ком смо однедавно светски прваци?

Није немогуће да се код нас за плогинг од пре пар дана зна више него раније, јер је четворочлана репрезентација Србије на 4. Светском првенству у тој спортској дисциплини освојила четири медаље и титулу првака у апсолутној категорији.

Било је то наше треће учешће и свакако најбољи резултат, а знајући колико волимо прваке и победнике, посебно у спорту, не чуди што је порасло интересовање за плогинг. Почевши од тога шта је то, какав је то спорт, чему свакако доприноси и његов звучан и необичан назив. Овако се објашњава на Википедији (којој ћемо умерено веровати): "Плогинг је комбинација трчања са сакупљањем отпада. Појавио се као организована активност због повећане бриге око загађења пластиком најпре у Шведској 2016. године, а  две године касније проширио се и у другим државама. Спајањем шведских глагола "plocka upp" (покупити) и "jogga" (трчати) настао је нови глагол "plogga", из ког је изведена реч плогинг". И Србија већ 2018. хвата прикључак са тим новим трендом у рекреацији и новом спортском дисциплином захваљујући понајвише Милошу Станојевићу, оснивачу клуба "Trail Cleaner", у преводу "Чистач стаза", аутору емисије "Екоманија(к)" на првој домаћој еколошкој телевизијској станици "Ековизија" и, горе већ поменутом, прваку плогинга у апсолутној категорији на управо завршеном светском првенству. Милош ће бити гост "Магазина на Првом", што ће свакако бити прилика да се подробније упознамо са плогингом и важношћу те дисциплине и за лично здравље, и за чистије животно окружење.

 
      У нашој редовној рубрици "Из Тонског архива", овога пута глас из прошлости биће глас велике глумице Оливере Марковић, а како је први понедељак у октобру, други сат "Магазина" је, као и увек, резервисан за телефонска укључења слушалаца у оквиру редовног контакт-програма.
 
      Са вама - Елизабета Арсеновић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи