Читај ми!

Вечита елита

Почела је кошаркашка Евролига. Такмичење испод којег српски клубови из неког разлога на крају сваке сезоне подвлаче црту. Као да све што се догоди у регионалној АБА лиги, Кошаркашкој лиги Србије и националном купу нема, ама баш никакву тежину у мају или јуну месецу.

Црвена звезда и Партизан су поново међу елитним екипама старог континента, па смо и ове сезоне већ пре њеног почетка, добили традиционална препуцавања међу навијачима. Теме су познате: буџети, играчки кадар, број српских играча, број странаца, ко више воли, ко боље навија, ко је најгледанији. Али навикли смо се на тај жамор и као да би нам сада било необично без њега.

Улазимо у део календара када после једне победе и добре утакмице помислимо ''ово је екипа за Ф4'', а после два везана пораза сумњамо у умеће управа, знање стручних штабова и квалитет играча.

Евролига нам стиже после великих померања у кровној организацији српске кошарке - Кошаркашком савезу Србије, после којих је доскорашњи председник Црвене звезде Небојша Човић, преузео кормило од Предрага Даниловића након осам година његовог управљања. То је условно-последично довело и до промене председника Звезде, па је тако до недавно председник управног одбора клуба, Жељко Дрчелић, преузео најодговорнију позицију.

О свему томе, разговараћемо са некадашњим играчем, сада кошаркашким коментатором и чланом Скупштине Црвене звезде Владимиром Кузмановићем, који ће нам бити гост у студију.
 
Новак Ђоковић је прешао тенис. Није освојио само онај турнир који није играо. Упливао је, приметили смо, у неке мирне воде у својим мислима после освајања Олимпијских игара у Паризу које су му блие заиста велика жеља и погонско гориво.
 
Након тога, уз малу дозу заинтересованости одиграо је последњи сезонски гренд слем и дошао само до треег кола што му нико не узима за отежавајућу околност приликом доношења неког суда о актуелној сезони. Уследио је дужи одмор од такмичарског тениса, обавезе према спонзорима и пријатељу, Григору Димитрову, којег је иако млађег Новак испратио у заслужену пензију. Из Софије су нас преплавили снимци са егзибиционог меча, ноћног провода и дружења из ресторана.
 
Тениска дешавање преселила су се на азијски континент, па се сада радујемо што гледамо Новака у такмичарском ритму на Мастерсу у Шангају, где ће да ''повија'' своју јубиларну стоту титулу. Иначе, Шангај је освајао у четири наврата. Новак у другом колу за противника има Американца Алекса Микелсена, а у истој рунди наш Миомир Кецмановић игра са Аустралијанцем Алексејем Попирином.
 
Најбољи тенисер Србије и свих времена, се после дуго времена налази у опасности да пропусти Завршни мастерс, па ћемо вероватно бити у прилици да га видимо у смирају сезоне, како прикупља прекопотребне поене да би се нашао међу осам најбољих у годишњој АТП трци. Што нас све искрене љубитеље тениса радује, јер се надамо да ћемо бити у прилици да гледамо спремног и одморног Новака.
 
Гост аналитичар, са којим разговарамо о тениским актуелностима је спортски новинар портала Б92 уско специјализован за тенис - Лука Николић.

Селектор Србије Драган Стојковић објавио је списак играча за које рачуна у октобарском циклусу Лиге Нација. У трећем колу такмичења Орлови дочекују Швајцарску на стадиону Дубочице у Лесковцу 12. октобра, а само три дана касније бићемо гости Шпанаца у Кордоби, којима смо остали дужни неке бодове на које су рачунали током гостовања у Београду у првом колу.
 
Увелико је у току фудбалски шампионат Србије, на почетку 11. кола у петак су у НИшу тамошњи Раднички и ОФК Београд боделили плен и свако је на своју страну однео по бод након нерешеног резултата од 1:1. У суботу програм почиње дуелом Радничког 1923 и Чукаричког. Преостали Парови су Железничар - Младост и Партизан Текстилац. У недељу се састају Напредак - Нови Пазар, ИМТ - Црвена звезда, Спартак - Војводина и ТСЦ - Јединство Уб.
 
Током емисије пратићемо најзанимљивија тренутна дешавања са свих спортских терена, широм земље и света. А традиционално наши слушаоци неће остати ускраћени за културно-уметничке и кулинарске чаролије у термину Времена спорта и разоноде.
 
Емисију уређује и води Милош Панић.
Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи