Читај ми!

Вечита елита

Почела је кошаркашка Евролига. Такмичење испод којег српски клубови из неког разлога на крају сваке сезоне подвлаче црту. Као да све што се догоди у регионалној АБА лиги, Кошаркашкој лиги Србије и националном купу нема, ама баш никакву тежину у мају или јуну месецу.

Црвена звезда и Партизан су поново међу елитним екипама старог континента, па смо и ове сезоне већ пре њеног почетка, добили традиционална препуцавања међу навијачима. Теме су познате: буџети, играчки кадар, број српских играча, број странаца, ко више воли, ко боље навија, ко је најгледанији. Али навикли смо се на тај жамор и као да би нам сада било необично без њега.

Улазимо у део календара када после једне победе и добре утакмице помислимо ''ово је екипа за Ф4'', а после два везана пораза сумњамо у умеће управа, знање стручних штабова и квалитет играча.

Евролига нам стиже после великих померања у кровној организацији српске кошарке - Кошаркашком савезу Србије, после којих је доскорашњи председник Црвене звезде Небојша Човић, преузео кормило од Предрага Даниловића након осам година његовог управљања. То је условно-последично довело и до промене председника Звезде, па је тако до недавно председник управног одбора клуба, Жељко Дрчелић, преузео најодговорнију позицију.

О свему томе, разговараћемо са некадашњим играчем, сада кошаркашким коментатором и чланом Скупштине Црвене звезде Владимиром Кузмановићем, који ће нам бити гост у студију.
 
 Новак Ђоковић је прешао тенис. Није освојио само онај турнир који није играо. Упливао је, приметили смо, у неке мирне воде у својим мислима после освајања Олимпијских игара у Паризу које су му блие заиста велика жеља и погонско гориво.
 
Након тога, уз малу дозу заинтересованости одиграо је последњи сезонски гренд слем и дошао само до трећег кола што му нико не узима за отежавајућу околност приликом доношења неког суда о актуелној сезони. Уследио је дужи одмор од такмичарског тениса, обавезе према спонзорима и пријатељу, Григору Димитрову, којег је иако млађег Новак испратио у заслужену пензију. Из Софије су нас преплавили снимци са егзибиционог меча, ноћног провода и дружења из ресторана.
 
Тениска дешавање преселила су се на азијски континент, па се сада радујемо што гледамо Новака у такмичарском ритму на Мастерсу у Шангају, где ће да ''повија'' своју јубиларну стоту титулу. Иначе, Шангај је освајао у четири наврата. Новак у другом колу за противника има Американца Алекса Микелсена, а у истој рунди наш Миомир Кецмановић игра са Аустралијанцем Алексејем Попирином.
 
Најбољи тенисер Србије и свих времена, се после дуго времена налази у опасности да пропусти Завршни мастерс, па ћемо вероватно бити у прилици да га видимо у смирају сезоне, како прикупља прекопотребне поене да би се нашао међу осам најбољих у годишњој АТП трци. Што нас све искрене љубитеље тениса радује, јер се надамо да ћемо бити у прилици да гледамо спремног и одморног Новака.
 
Гост аналитичар, са којим разговарамо о тениским актуелностима је спортски новинар портала Б92 уско специјализован за тенис - Лука Николић.

Селектор Србије Драган Стојковић објавио је списак играча за које рачуна у октобарском циклусу Лиге Нација. У трећем колу такмичења Орлови дочекују Швајцарску на стадиону Дубочице у Лесковцу 12. октобра, а само три дана касније бићемо гости Шпанаца у Кордоби, којима смо остали дужни неке бодове на које су рачунали током гостовања у Београду у првом колу.
 
Сви српски атлетски тренери усмериће очи данас ка Пожаревцу, где се ове суботе одржава друга трка из серије РТС Кроса. Траже се неки нови таленти, попут већ остварених шампиона: Елзана Бибића, Амеле Терзић, Алдина Ћатовића… а подсећамо да су сви они своје прве кораке направили баш на РТС Кросу.
 
Увелико је у току фудбалски шампионат Србије, на почетку 11. кола у петак су у НИшу тамошњи Раднички и ОФК Београд боделили плен и свако је на своју страну однео по бод након нерешеног резултата од 1:1. У суботу програм почиње дуелом Радничког 1923 и Чукаричког. Преостали Парови су Железничар - Младост и Партизан Текстилац. У недељу се састају Напредак - Нови Пазар, ИМТ - Црвена звезда, Спартак - Војводина и ТСЦ - Јединство Уб.
 
Током емисије пратићемо најзанимљивија тренутна дешавања са свих спортских терена, широм земље и света. А традиционално наши слушаоци неће остати ускраћени за културно-уметничке и кулинарске чаролије у термину Времена спорта и разоноде.
 
Емисију уређује и води Милош Панић.
Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи