Читај ми!

Председник Александар Вучић пред Генералном скупштином Уједињених нација

Председник Александар Вучић обратиће се на 79. седници Генералне скупштина Уједињених нација. Најавио је да ће говорити о позицији Србије, Косову И Метохији  и селективној примени међународног права. Председник Вучић се у Њујорку у оквиру билатералних сусрета састаје  са многобројним званичницима из света.

Шта предвиђа предлог ребаланса буџета

Влада Србије усвојила је предлог ребаланса буџета о чему расправљају посланици републичког парламента.  Званичници оцењу да је реч о позитивном ребалансу, пошто су забележени  приходи већи за 133 милијарде динара. Предлогом ребаланса тај новац ће се  распоредити на пољопривреду, здравство, просвету И Војску Србије. Циљ је да се до 2017 просечна плата повећа на 1400 евра, а да просечна пензија И минимална зарада буду 650 евра.

Шта још предвиђа предлог ребаланса буџета? Како је српска економија постигла добре резултате у временима геополитичке нестабилности?

Гост емисије је Љубодраг Савић, професор Економског факултета .

Саговорник емисије је и директор ПИО фонда Реља Огњеновић који је  изјавио је да ће пензија бити повећана  за 11 одсто са децембарским чеком, да ће бити кориговане најниже пензије осигураника у Србији како би им старост била лакша И достојанственија.

Уредник је Оливера Симић Милошевић.

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи