Читај ми!

У Скупштини Србије расправа о ребалансу буџета

Скупштина Србије почела је расправу о предлогу ребаланса буџета. Предвиђени приходи већи су од 133 милијарде динара, а расходи 193 милијарде динара. Министар финансија Синиша Мали изјавио је да Србија има други највећи раст БДП-а у Европи од 4,3 одсто у првој половини године и да полако али сигурно улази у најбрже растуће привреде у Европи. Образлажући предлог ребаланса буџета, рекао је да је он дефинисан опредељеним циљевима у програму Србија 2027.

У Њујорку су почеле припреме пред сутрашњу 79. седницу Генералне скупштине Уједињених нација. Првог дана, учесницима ће се обратити и председник Србије Александар Вучић. Најавио је да ће говорити о позицији Србије, Косову и Метохији, и селективној примени међународног права. Упозорава да је намера Приштине да трансформише косовске безбедносне снаге у војску, противно Резолуцији Уједињених нација. Вучић ће имати билатералне сусрете са више од 40 светских званичника. Увод у генералну дебату је дводневни Самит о будућности, на којем је председник Србије рекао да је мир важнији од свега, али да га нико не види као праву вредност.

Настављена је размена ватре између Израела и либанског Хезболаха. Израелски војни врх тврди да ће се удари наставити све док се не постигне безбедан повратак Израелаца у своје домове. Хезболах саопштава да је рат са Израелом ушао у нову фазу и да су спремни за сваки сценарио. Све је интензивнији и сукоб Израела и Хамаса у Појасу Газе.

У ноћашњем руском нападу на град Запорожје на југоистоку Украјине повређено је 13 људи, саопштили су локални званичници. Украјински председник Володимир Зеленски стигао је у Сједињене Америчке Државе, где ће америчком председнику Џозефу Бајдену представити детаље украјинског плана победе.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи