Читај ми!

Вандредна одбрана од поплава очекује се у Бездану и Апатину

Председник Александар Вучић боравиће од данас до 27. септембра у Сједињеним Америчким Државама, где ће учествовати на 79. заседању Генералне скупштине Уједињених нација. Обраћање председника Србије заказано је за уторак 24. септембар. Током боравка у Њујорку, председник Вучић имаће билатералне сусрете са више од 40 светских лидера.

Према најновијим подацима Републичког хидрометеоролошкој завода, водостај Дунава у Новом Саду је 386 центиметара. Наводе да се ванредна одбрана од поплава очекује у Бездану и Апатину и можда Богојеву. Постоји и тенденција пораста Дунава у наредна четири дана. У Будимпешти се врх поплавног таласа очекује вечерас.

Због удара циклона Борис у Италији је најтежа ситуација на северу земље. У покрајини Емилија-Ромања евакуисано је више од хиљаду људи. Траје потрага за несталима. У Мађарској је ниво Дунава 830 центиметара. Северно од Будимпеште градови су под водом, док се врх поплавног таласа у главном граду очекује вечерас. У Пољској је узбуна проширена на 49 хидролошких станица у току реке Одре и једну у басену Вистуле.

У израелском ваздушном нападу изведеном у петак на предграђе Бејрута убијена је најмање 31 особа, међу којима троје деце и седам жена,
саопштило је либанско Министарство здравља. Изралеска војска напала је и школу у којој се налазе расељена лица у насељу Ал-Зејтун, јужно од града Газе, а том приликом убијено је најмање 13 цивила, преноси палестинска агенција Вафа.

У руским нападима широм Украјине погинуло је 12 људи, од којих троје деце. На мети су били Харков, Доњецк, Дњепар, Херсон, Суми и Криви Рог. Оборено је више од 100 украјинских дронова изнад неколико руских области.

У Меморијалном центру на Галовића пољу у Прањанима обележена је осамдесета годишњица Мисије Халијард најуспешније спасилачке мисије у Другом светском рату. Након интонирања химни Србије и Сједнињених Америчких Држава, венце су на споменик положили специјални изасланик Председника Србије - министар за рад Немања Старовић, представници америчке и српске војске, америчке амбасаде, Халијард фондације као и потомци спасених пилота. Поводом јубилеја Фондација Халијард Мисије организовала је долазак у Прањане 40 потомака спасених авијатичара из Америке.

У 9-ом колу фудбалске Суперлиге, од 18 часова у Београду ће играти Чукарички и Јединство, а у Бачкој Тополи ТСЦ и Нови Пазар. Од 20 часова у Крушевцу се састају Напредак и Младост.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредници вести: Реља Трајковић и Ненад Селаковић-

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи