Читај ми!

Приказ способности и наоружања Војске Србије "Застава 2024"

На војном аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници одржан је приказ способности Војске Србије под називом "Застава 2024". Било је ангажовано више од 6000 припадника Министарства одбране и Војске, са око две и по хиљаде средстава наоружања и опреме и више од 50 ваздухоплова. Председник Александар Вучић оценио је да не постоји област у којој је Србија толико напредовали као што је Војска. Вучић је најавио да ће Влада данас донети одлуку о враћању обавезног војног рока који ће трајати 75 дана.

Стање Дејана Радића који је претучен у Старом Грацком у општини Љипљан, је стабилно и он је упућен у Клиничко болнички центар Косовска Митровица на даљу дијагностику, изјавио је директор КБЦ Приштина-Грачаница Братислав Лазић. Канцеларија за Косово и Метохију претходно је саопштила да је Радић претучен и опљачкан око поноћи, у својој кући. Како се наводи, тројица нападача која су причала албански језик прво су га везали, а потом тукли мотком и опљачкали. Напад на Дејана Радића је последица антисрпске политике режима у Приштини који свакодневним насиљем и политиком некажњавања, оваква дела и подстиче, оценила је Српска листа.

У наредних седам дана, литар евро дизела коштаће 190 динара, а литар бензина 176. Дизел је јефтинији за динар, док је цена бензина остала иста. Нове цене важиће од 15 часова.

Водостај на Дунаву наредних дана биће у порасту, док ће на Дрини, Сави, Тиси и Морави стагнирати, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод. Како се наводи, достизање и превазилажење граница редовне одбране од поплава очекује се данас код Апатина, сутра код Новог Сада, а у недељу код Богојева и Бачке Паланке са тенденцијом даљег пораста. Врх таласа код Бездана најављен је за 25. септембар, а код Новог Сада за 27. и 28. септембар испод граница ванредне од поплава.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Марица Сердар

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи