Читај ми!

Председник Александар Вучић у Бриселу

Председник Александар Вучић учествује у Бриселу на радном ручку за лидере са Западног Балкана који организује председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен. Предвидјено је да се председник Вучић одвојено састане и са европским комесаром за проширење Оливером Вархељијем.

Колико енергије може да се добије из отпада

Високе температуре обориле су рекорде у потрошњи струје коју највише добијамо из термоелектрана на угаљ. С друге стране, бацамо отпад као значајан ресурс од којег бисмо могли да производимо струју. Око 1,2 килограма отпада генерише дневно сваки становник Србије а растући стандард и конзумеризам повећавају количину отпада. Највећи део отпада завршава на несанитарним и дивљим депонијама, где долази до загадјења околине и угрожавања јавног здравља.

Технологија добијања енергије из отпада у Европи се примењује деценијама, а тренутно је у раду више од 500 таквих постројења. Примењујемо ли европске стандарде? Шта предвидја Програм управљања отпадом у Србији до 2031. године?

Гост емисије је Синиша Митровић, руководилац Центра за циркуларну економију Привредне коморе Србије.

Уредник: Оливера Симић Милошевић.


У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи