Читај ми!

Вучић примио државног секретара Свете Столице Пјетра Паролина

Србија ће наставити да негује конструктивне односе са Светом Столицом, будући да делимо погледе на многа међународна питања, пре свега о заштити хришћана и хришћанског наслеђа и о унапређењу људских права хришћана, навео је председник Александар Вучић после разговара са државним секретаром Свете Столице кардиналом Пјетром Паролином. Вучић је на Инстаграму написао да је за Србију од суштинског значаја питање заштите, поштовања и унапређења права српског и осталог неалбанског становништва на Косову и Метохији. То се односи и на заштиту и обнову српског верског и културног наслеђа, православних гробаља, као и угрожених споменика културе, посебно православних цркава и манастира, истакао је председник.

Министар спољних послова и спољне трговине Мађарске Петер Сијарто изјавио је да Будимпешта неће подржати чланство Приштине у Савету Европе. После састанка са министарком привреде Србије Адријаном Месаровић, Сијарто је рекао да Мађарска подржава дијалог Београда и Приштине, али сматра да том дијалогу не доприноси кандидовање самопроглашеног Косова за чланство у међународним организацијама

Број погинулих у експлозијама пејџера у Либану повећан је на 12, а међу њима је и једна осмогодишња девојчица, док је број повређених повећан на више од 4.000. Израелска обавештајна агенција Мосад поставила је експлозив у 5.000 таквих уређаја које је увезао Хезболах месецима пре јучерашње детонације, објавио је Ројтерс. Пејџери који су коришћени у нападима у Либану произвела је компанија са седиштем у Будимпешти, јављају светски медији. Турски председник Реџеп Тајип Ердоган каже како су тежње Израела да прошири сукобе на регион "изузетно опасне" и да ће се наставити напори да се заустави "израелска агресија", преноси Анадолија.

У поплавама које је у централној Европи изазвао циклон Борис - живот је изгубила најмање 21 особа, а снажне олује сада прете Италији, где је пронађено тело једног ватрогасца који је нестао у поплави. Власти у Хрватској, Словачкој, Пољској и Мађарској такође најављују поплаве наредних дана.

 

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Ирена Јеловац

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи