Читај ми!

Трајно одузимање возила и трајна забрања вожње - предлози за нови Закон о безбедности у саобраћају

Саобраћај и безбедност у саобраћају намећу се као једна од врло важних свакодневних тема. Статистика, када је реч о погинулима и повређенима, и даље је застрашујућа, а надлежни стално покушавају да је промене на боље. У том смислу, пре неколико месеци почеле су да се примењују нове одредбе тј. измене Закона о безбедности саобраћаја које прописују и привремено одузимање возила. До сада је од несавесних возача одузето скоро 200 возила. Надлежни сада размишљају и о новом закону. О томе говори Милан Илић из Агенције за безбедност саобраћаја.

У току је "Европска недеља мобилности" у коју се ове године укључило 35 општина из Србије. Тема је "Заједнички јавни простори" и односи се на боље и ефикасније коришћење јавних простора у градовима, посебно улица, али и тргова, тротоара и других места за сусрете свих категорија stanovnisstva. Шта у том смислу градови могу да ураде и зашто је Крушевац најуспешнији сазнаћемо од Кларе Даниловић из Сталне конференције градова и општина.

Поводом обележавања века постојања Радио Београда, на три локације у самом центру Београда (РТС Клуб у згради Радио Београда, ПТТ музеј и Музеј науке и технике у Београду) налазиће се изложбена поставка посвећена једној од најстаријих европских радио-станица, најстаријем електронском медију на Балкану. Поставка у РТС Клубу отвара се данас у 18 часова и посвећена је личностима које су својим делима исписале златне странице историје радиофонијског стваралаштва. Пре свега, то су појединци који су у протеклих стотину година стварали програм Радио Београда и постављали његове стандарде. Ову изложбу најављује ауторка Ана Марија Симоновић.

Током емисије у програм ће се укључити и наши дописници из централне и источне Европе коју је погодила олуја Борис. Настрадало је најмање 20 особа, а ванредно стање је у деловима Аустрије, Пољске, Мађарске, Чешке. РХМЗ најављује да ће на Дунаву наредних дана водостаји бити у већем порасту. Достизање и превазилажење граница редовне одбране од поплава очекује се : код Бездана 19. септембра, код Апатина 19/20. септембра, а код Богојева, Бачке Паланке и Новог Сада 20/21. септембра са тенденцијом даљег раста.

Уредник и водитељ Николина Миљковић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи