Читај ми!

Нова рунда дијалога у Бриселу

У Бриселу се наставља дијалог Београда и Приштине на техничком нивоу. На дневном реду нове рунде су, како је најавио портпарол Европске комисије Петер Стано, напредак у примени Охридског споразума и разговори о питањима која утичу на нормализацију односа.

Број жртава поплава у централној и источној Европи повећао се на 18, а волонтери у пољском граду Ниси поставили су бедеме како би заштитили град од воде. Реке се и даље изливају из корита у Чешкој, док је ниво Дунава порастао у Словачкој и Мађарској. Чешко-пољска погранична подручја су од викенда међу најтеже погођенима, јер су реке срушиле или оштетиле мостове и уништиле куће.

Начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић изјавио је да се прати водостај Дунава, али да већина воде из Словачке, Пољске и Румуније отиче ка северу и да не иде ка Србији. Подсетио је да ће врх тог таласа у нашој земљи бити између 24. и 26. септембра, али да се не предвиђа достизање границе ванредне одбране од поплава.

Руске снаге напале су током ноћи енергетску инфраструктуру у североисточној украјинској области Суми, због чега је дошло до прекида испоруке електричне енергије у неким окрузима, саопштиле су локалне власти. Украјинске ваздухопловне снаге саопштиле су да је Русија током ноћи лансирала 51 беспилотну летелицу на Украјину и да је оборено њих 34. Руски пво оборио је дронове изнад Брјанске области.

Израел наставља нападе у Појасу Газе. Америчка амбасадорка у Уједињеним нацијама Линда Томас-Гринфилд оптужила је израелску војску да напада школе, хуманитарне раднике и цивиле у Гази и додала да су напади који су се догодили протеклих недеља, а у којима су повређени или убијени особље УН-а и хуманитарни радници, могли да буду спречени.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи