Читај ми!

Правда за Небојшу

Организатори Параолимпијских игара у Паризу вратили су сребрну медаљу српском параатлетичару Небојши Ђурићу! То је, без сумње, вест дана која је обрадовала Србију, јер овај младић заиста ничим није повредио параолимпијска правила, а постигао је резултат вредан другог места. И не само то, разочаран због неправедног одузимања медаље, одустао је од такмичења у бацању диска. Правда је спора, али достижна- поручује из Париза за нашу емисију председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић. Ћучемо и утиске још једног вишеструког шампиона, овога пута припала му је бронза у стоном тенису, то је Митар Паликућа. То је друго одличје за српску експедицију на Параолимпијским играма у главном граду Француске.

Рвачи су нам, пак, остали дужни на летњим Олимпијским играма или, боље речено, нису се показали у светлу на које су нас навикли, као борци у једном од наших најтрофејнијих спортова. Анализу за овај програм Радио Београда 1 прави савезни селектор у рвању Милорад Докманац. Кик бокс репрезентација Србије остварила је велики успех на Светском првенству за јуниоре и кадете које је одржано у Будимпешти, пошто је освојила чак 16 медаља! Наш саговорник је Душан Басрак, председник Кик бокс савеза Србије.

Мушка одбојкашка репрезентација Србије изборила је пласман на Светско првенство 2025. у Манили на основу ранг-листе Светске одбојкашке федерације. Зоран Терзић није више селектор одбојкашица Русије пошто није продужио уговор са федерацијом те земље. Двогодишња сарадња је споразумно окончана јер Рускиње због суспензије не могу да играју званичне мечеве. Досадашњи директор мушке кошаркашке репрезентације Србије Драган Тарлаћ именован је за новог спортског директора Бајерна.

О овим и другим актуелностима из домаћег и међународног спорта у емисију коју припрема Спортска редакција Радио Београда 1. У реализацији учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн, Дејан Николић и Љубинка Добриловић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.


 

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару